Elektrickou Koloběžku "skoro do kapsy" - Freelander X7 (electric scooter)

Musím se Vám přiznat, že v poslední době jsem pokukoval po různých verzích elektro koloběžek (ale pravda taky i elektro kol) a taky trochu menší, spíše takřka kapesní vydání nejaké mini koloběžky. Bydlím teď nejaký čas v Londýně a Mibo kolobrnda je přece jen příliš velká na tohle obrovský město (10 miliónů obyvatel, neboli stejný počet lidí jako celé Česko).

Tak jsem se nakonec rozhodl a šel jsem do toho. Vyhlídnul jsem si ultralehkou (8.2kg) elektrickou kobolěžku se silným (300Wat) motorem a velmi slušným dojezdem (až 30km) na jedno nabití. Koloběžka je z Činské produkce, ale je dizajnově naprosto unikatní a to hlavně v použitých materiálech (letecké ultra lehké slitiny), suprovní vyřešení skadnosti řídítek a taky 8" palcové nafukovací kola s diskovou brzdou na zadním.

No prostě, na papíře to technicky vypadalo jako naprostý skvost a tak jsem i přes celkem značnou cenu nakonec našel zdůvodnění (sám pro sebe) .... si ji pořídit. Hlavně jsem si řekl, že i kdyby to elektro stálo za starou bačkoru, tak vymontuju motorek, vyhodím baterii a nakonec mi zbude naprosto suprovní a supr lehounká / skladná kolobrnda o které si dospělí vlastníci "Micra Kolobežky" nebo levnějsích kopií můžou nechat jen a jen zdát. A řeknu Vám, že když jí postavím vedle nějaké podobné kolobrndy, tak prostě není srovnání... Ostaní plusy i mínusy můžete zhlédnout na videu pod článkem, akorát se teda omlouvám, že je pouze v Angličtině. 

3 komentáře:

Koloběžka řekl(a)...

Ahoj, máš zkušenost i s "klasickou městkou koloběžkou? Na kolik ulehčuje život ve městě?

Běžec řekl(a)...

Tak to je mazec, ale já tohle u nás stejně ještě moc nevídám no :).

michal řekl(a)...

Já tu touhu po elektrokoloběžce chápu. Tak dlouho jsem o nich psal PR články pro různé firmy, až jsem neodolal a jednu jsem si jako barter vyprosil. A musím říct, že mě to fakt baví, protože do města je to ideální věc. Hlavně to člověk sbalí a rychle uklidí, takže fajn i třeba na obchodní jednání. Jen mě teda štvou někteří "kolegové", kteří se stále nenaučily, že elektrokoloběžka na chodník nepatří.

Okomentovat


Copyright - TMStudio - since 2010 - All rights reserved

  • Travel Magic * New Zeland * Tibet * China * Pakistan * Australia * Cambodia * India * Work4Dream * Postcards *
  • Kolosvet - kolobezka - rady - vylety - cestovani - fotky - znacky - Mibo - Kbike - Kostka - Ketam - Worker - nakup - skate - street - snow - shop - megastreet - xtremeshop - K6 - K7 - review - recenze - Beskydy - schwalbe - kola - ram - city jet - brzdy - Praha - vyrobci - kolobrnda - pujcovna - zavody - rollo liga - Roznov - Zlin - Brno - snow - Lysa hora - zbozi