Koloběžka - Můj nový stroj (Mibo rám)

Takhle vypada ta moje nova kolobrnda, co jsem si nakonec u Mibo firmy v Roznove pod Radhostem poskladal. Tezko se mi rozhodovalo z tech par fotek, co jsem na internetu o Mibo kolobezkach nasel. Na druhou stranu bych rad podekoval Lindnerovym a jejich
super fotkam a popiskum o K6 Kbike od Zlinske firmy. V podstate jsem se nakonec rozhodoval mezi temito dvema znackami.

Je jednoduche kouknout na modely od vyrobcu a proste si jeden objednat a pak se uvidi. Nicmene zase neni tak moc slozitejsi si primo poskladat komponenty, ktere opravdu na kolobezce chceme primo pri nakupu. Vetsina nasich vyrobcu nam nasi volbu do jiste miry umozni, at uz zmenou brzdovych pacek, pneumatik, gripu, pridanim zvonku. Ale take i slozitejsimi komponenty, jako jina riditka, predstavce, kvalitnejsi kola. Zalezi jen na tom, co maji na sklade, ci zda jsou ochotni pridat nase vlastni (jiz predem peclive vybrane) komponenty.

Chtel jsem kolobezku, ktera by byla co nejskladnejsi, nejlehci a mela vyborne jizdni vlastnosti. No a samozrejme nestala spoustu penez. Vzhledove se mi vzdycky hodne libila K6 Kbike, ale z praktickeho hlediska jsem nakonec zvolil Mibo. Jejich ramy jsou trochu jednodussi na zmenu rafku a lepe mi sedel. Zvolil jsem ram "Mibo Basic" protoze je nejlehci. Pevnost ramu 120kg je take dostacujici. Pridal jsem Lepsi rafky - tvz. "Profi" s rychloupinakem - znacky "Novatec" a misto obycejnych pneumatik jsem je vybavil "Schwalbe City Jet" s vyztuzi proti pichnuti. Maji 32 spic, jsou mnohem pevnejsi a maji lepsi stredy. (z moji zkusenosti vsak doporucuji dukladne uvnitr prelepit paskou, protoze spice nejsou poradne zapilovane, uchyty vykrivene, .... po mene nez 15km jsem mel defekt a kdyz jsem vyndal dusi, tak jsem se nestacil divit - defekt byl vnitrni a mel jsem ji poskozenou minimalne na 8 mistech a jedno proste pod tlakem z jizdy proslo. A to vsechno kvuli nekvalitni vyrobe. Musel jsem koupit novou! Kvalita je opravdu smutna a to nejen vzhledem k cene, ktera je u rafku kolem 900kc). Schwalbe kola 12" maji v Mibo prodejne za 200kc a daji se urcite i objednat postou.

"Profi" rafky - Mibo dava od firmy 'Novatec'

Dalsim vylepsenim je 30cm predstavec, ktery dovoluje nastavit riditka do vysky pres 90cm. Hlava predstavce je polohovaci, cimz se par centimetru datake pridat. Jizda je s vyssimi riditky je na vetsi vzdalenost a take na nerovnem povrchu mnohem pohodlnejsi. Nevyhodou je vetsi vaha. V kombinaci s ocelovymi skladacimi riditky ma pak cela kolobezka nejakych 8kg. Riditka jsem dlouho rozmyslel, protoze cena 890kc se mi zdala hodne premrstena, jen za to ze na ocelove riditka rozrezali a pridali rychloupinak. Nicmene se mi opravdu libilo, jak jednoduse se daji slozit a tim dodat kolobezce mobility. Bez problemu se ji da vzit do dopravnich prostredku a nemusite pripadne sundavat cele riditka.Jeste jsem pridal anatomicky tvarovane gripy pro lepsi komfort a taky jednu kvalitni brzdovou packu (Vbrake), ktera se mi uz nejakou dobu valela v supliku. Casem treba vymenim i tu druhou, ktera je ze zakladni sestavy.

Pohled na riditka

K cele sestave mi pridali zvonek a jeste jsem dokoupil zadni blatnik. Ten mam ted sice sundany, protoze se mi kolobezka bez nej lepe prepravuje. Je vyroben z kvalitniho plechu a zakoncen plastovym prodlouzenim. Jak jsem jiz zminoval, cela kolobezka vazi 8kg, oproti 6kg v zakladni sestave (alespon to tak vyrobce u modelu Basic tvrdi). Vetsi vaha je dana hlavne volbou riditek a predstavce.

Firemni prodejna Mibo v Roznove pod Radhostem je docela slusne zasobena ruznymi dily, takze se da hodne kombinovat, jak nase kolobezka muze vypadat. Take skladuji Schwalbe plaste 12", 16" a mozna i dalsi velikosti. Prestoze konecne udelali nove webove stranky (duben 2010), tak v popisu sortimentu extra dilu jeste hodne pokulhavaji a v diskusnich forech jsem cetl, ze lidicky casto tapou, co se da kde sehnat. Shanite-li neco, nebo chcete kolobezku trochu zmenit dle vasich predstav, urcite jim napiste predem.

Jinak zatim po necelem mesici pouzivani musim rict, ze mi kolobezka vyborne sedi a investice do extra komponentu nelituju. Co me hodne zklamalo je kvalita rafku a taky  se mi uz odlepuje guma podlazky. Snad uz toho vic nepribude.

3 komentáře:

Zdenda řekl(a)...

Koupili jste si Mibo s "profi rafky"? Pak určitě ihned sundejte pláště a pořádně odizolujte ukotveni špic od duše. Jinak se vám taky lehce může stát, že pošlapete domů s "pláčem".

Z vlastní zkušenosti!
Více o tom najdete na konci článku:
Koloběžka 'Akce Lysá Hora'

Anonymní řekl(a)...

Tuhle kolobku ma mamina, ma ale "Basic" verzi. Sem na tom dneska jezdil, bo sem ji to serizoval a mazal, a je fakt pohodlna a dobre se na ni jezdi.

Unknown řekl(a)...

Ahoj
velmi zajímavé články na tvých strankách chtěla bych si koupit koloběžku ale nevím kterou, yedoo ox nebo wolker glacer přemyslela jsem i o tom poskladat i svou originál, chci sní jezdit všude, hory, moře, les příroda, město jeste otazka jakej je rozdil mezimalými a vetsimi koly...děkuji za info pokud je to možné viz email na stránkách www.maserolomouc.cz
Petra

Okomentovat


Copyright - TMStudio - since 2010 - All rights reserved

  • Travel Magic * New Zeland * Tibet * China * Pakistan * Australia * Cambodia * India * Work4Dream * Postcards *
  • Kolosvet - kolobezka - rady - vylety - cestovani - fotky - znacky - Mibo - Kbike - Kostka - Ketam - Worker - nakup - skate - street - snow - shop - megastreet - xtremeshop - K6 - K7 - review - recenze - Beskydy - schwalbe - kola - ram - city jet - brzdy - Praha - vyrobci - kolobrnda - pujcovna - zavody - rollo liga - Roznov - Zlin - Brno - snow - Lysa hora - zbozi