Kolobezka - Akce "Lysa Hora" (Beskydy)

Rozhodl jsem se kolobezku trochu otestovat na delsi vylety a tak jsem si naplanoval vyslap na Lysou Horu (1324 m.n.m), coz je mimochodem take nejvyssi vrchol Beskyd.

Jednim z hlavnich kriterii pri vyberu kolobezky
pro me byla jeji mobilita, ale take schopnost jizdy na trochu delsi vzdalenost a ne jen nejake priblizovadlo na chodnik do mesta. Zadne "Micro scooters, ...."

Takze jsem brzy po ranu naskocil na kolobezku a dojel na nadrazi, odkud me uz vlacek dovezl az pod Lysou Horu do stanice Ostravice. Odtud je to celkem prijemny vyslap, nejakych 8 km na vrchol. Po prijezdu na nadrazi jsem kolobezku poskladal na batoh a pak se jiz vydal vzhuru k vrcholu. Prvni fotka vam napovi, jak kolobezka na batohu vypada. Krome toho, ze diky sikmemu umisteni je rozlozeni vahy vice na jednu stranu, sedi na batohu naprosto pohodlne a nijak neomezuje pohyb. Pouze ta vaha (8kg jen kolobezka) je po par kilometrech patrna.


Vyslap byl super a krome shovivavych usmevu obcasnych spolu vyletniku jsem si uzival prirody, slunicka a nadhernych vyhledu. Cestou dolu pres Ivancenu (znamou svoji kamennou mohylou) jsem se zacinal tesit na to, az dorazim k hotelu Bezruc, od nehoz pak vede asfaltova silnice dolu do udoli. Muj plan byl po asi trech kilometrech jen tak pekne dolu z kopce zahnout  pryc s hlavni cesty na Frydlant nad Ostravici a misto toho se napojit na tichou cyklostezku cislo 6004. Ta v Malenovicich zahyba na Borovou a pak vede pres Lubno na Palkovice vice mene z kopce ci po relativni rovince. Pak po prekonani vetsiho kopce je mozne po tichych cestach z dobrym povrchem se dostat na rozmezi nad Basku a Skalice a pokracovat smerem na Frydek-Mistek. Vylet tot nejakych 15 kilometru, v tichem prostredi podhuri Beskyd, mimo hlavni silnice a s nadhernymi vyhledy na okolni krajinu.

Na parkovisti u hotelu Bezruc jsem slozil kolobezku a za prikivovani prihlizejicich "kravataku", co na hotelu meli asi nejake dulezite schuzky, jsem vyrazil. Sjezd, az na nekolik mensich der v ceste byl tak paradni, ze jsem dokonce prejel i odbocku na cyklostezku. Nicmene jen o par metru, tak jsem zastavil, otocil kolobku a ejhle... Nez jsem dojel zpatky k odbocce, zadni kolo bylo totalne prazdne. Hned jsem si vzpomenul, co jsem si do batuzku zapomel pribalit, ackoliv jsem na to predchozi vecer intenzivne myslel. Ano, ano - zaplaty a pumpicku. Co ted? To snad neni mozne. Zadne sklo jsem tu nevidel a to jsem si nechal na kolobku dat plaste Schwalbe, abych se tohodle nemusel bat. No, sklo to nebylo. Pote, co jsem sundal plast a vytahl dusi, cumim jako blazen. jsou na ni dirky a to hned nekolik. Jsou ale procvakane zevnitr - primo z rafku!!! A jak ho tak zkoumam, v hlave mi zneji ruzne nadavky. Nezapilovane spice, vykrivene uchytky, .... a to jsem si dal "profi" rafky s rychloupinakem, ktere u Miba propaguji jako spicku a taky si za ne nechaji pekne zaplatit. No hruza. Tahle duse se hodi tak akorat do kose po ujeti nejakych 15 km od te doby, co jsem kolobku jako novou koupil. A to myslim, ze jsem mel jeste stesti. Co naplat, tohle se opravit neda a tak opet davam kolobezku na batoh a tu krasnou cestu slapu pesky .... "Zatraceni podfukari", broukam si do kroku, la la la

Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright - TMStudio - since 2010 - All rights reserved

  • Travel Magic * New Zeland * Tibet * China * Pakistan * Australia * Cambodia * India * Work4Dream * Postcards *
  • Kolosvet - kolobezka - rady - vylety - cestovani - fotky - znacky - Mibo - Kbike - Kostka - Ketam - Worker - nakup - skate - street - snow - shop - megastreet - xtremeshop - K6 - K7 - review - recenze - Beskydy - schwalbe - kola - ram - city jet - brzdy - Praha - vyrobci - kolobrnda - pujcovna - zavody - rollo liga - Roznov - Zlin - Brno - snow - Lysa hora - zbozi